Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

Worth Parfume & Dufte til Hende

Worth er et kendt fransk modehus der blev grundlagt af Charles Frederick Worth i 1858. De er kendte for deres coture samt en serie af kendte parfumer, heriblandt den tidsløse Je Reviens. Worth selv var en mode pioneer som opfandt ideen til modeshows and anses for at være den første kendis designer.

Worth er et fransk modehus, men grundlæggeren selv er britisk. Charles Worth blev født i 1985. Hans familie var engang rige, men hans far mistede hele deres formue. Charles startede derfor med at arbejde da han var bare 11 år gammel. Han blev senere sendt til London hvos han arbejde i en fabriksbutik. Efter han fik erfaring inden for industrien flyttede han til Paris. Den dengang 19 årige gamle Worth fandt arbejde i at sælge fabrik, selvom han ikke kunne tale et eneste ord fransk og kun havde 50kr. på lommen. Firmaet han arbejde for, hvor han også mødte sin kone, solgte tekstil til nogle af de edste kjolemagere i Paris, men lavede ikke kjoler selv. Det tog ikke lang tid før han havde brugt sine hænder for meget ved at sy. Worth overtalte dem til at lade ham åbne en kjole forretning som en del af butikken og dette var starten på han eget modehus.

Bare få år senere havde Worth sin helt egen prestigefyldte butik hvor han solgte kjoler af hans eget design. Der kunne hav udvikle mange nye teknikker ig experimenterede med nye materialler. Snart blev hans butik ofte besøgt af royale og den øverste overklasse fra Paris. Han blev også kendt for at bruge levende modeller i stedet for mannequiner. Måden han brugte dem til at vise hans tøj frem, blev de første spadestik til hvad vi nu kender som catwalk og modeshows. Worth er også den første kendte designer. Den gang blev de mest indflydelsesrige kjolemaere ikke kendt af offentligheden, og de ville skabe hvad end deres klienter ønskede. Charles Worth fortalte istedet hans klienter hvad han synes de skulle have på og var også ofte i de store avis overskrifter. Han var ligeledes også den første der lavede et label med hans navn på til hans tøj.

Worth gik bort i 1895, men hans sønner fortsatte med forretningerne og modehuset Worth blev endnu mere succesfuld i det 20. århundrede. de åbnede butikker i både Europa og USA og fortsatte med Worths nyskabende arbejde. De var det første modehus der lavede en duft; Dans La Nuit (1924). Mærket faldt i popularitet i 1980'erne og skiftede ejere flere gange for de blev købt af Shaneel i de tidlige 00'er. Det har nu genåbnet deres couture afdeling under ny ledelse og er igen begyndt at lave modeshows.

Den mest populære Worth parfume er uden tvivl Jo Reviens som blev lanceret i 1931. Det er en blomsteret og træagtig duft med en komposition af citrus, appelsinblomst, jasmin, lilac, nellike og rose på en base af sandeltræ og røgelse. Navnet er fransk for "Jeg vil komme tilbage" som gjorde det til en populær gave. Worth dufte er ofte meget blomstret og elegante. Andre populære dufte tæller den søde og blomstret Miss Worth (1977) og Couture (2004), som er direkte inspireret af Jo Reviens og kan opfattessom den nye version af den klassiske Worth duft.
Vis Mere