Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

Vespa Parfume & Dufte til Hende

Italienske kampfly fabrikant Piaggio så en mulighed i markedet for en betalelig transportform efter krigen. De udviklede deres første design af små motorcykler i 1940'erne. Formen af køretøjet mindede Enrico Piaggio om en hveps, der er italiensk for vespa og dermed blev den berømte Vespa Scooter patenteret i 1946. Den blev præsenteret for mediernetoæ en golf begivenhed i Rom, hvor den straks vakte opsigt.

I 1950'erne havde virksomheden et stort løft i salget gennem Hollywoods opdagelse af den elegante scooter. Den blev berømt med i William Wylers mesterværk Roman Holiday (1953). Hollywood klassikeren viser Gregory Peck give en ung Audrey Hepburn et lift på en 1951 Vespa. Andre Hollywood stjerner som Marlon Brando, Dean Martin og Charlton Heston brugte også det italienske køretøj til at køre rundt i i 50'erne, hvilket gjorde Vespa ekstremt populær. En række Vespa klubber blev etableret på verdensplan i denne tid og Piaggio solgte Vespa nummer million i 1956. Selvom det største marked for Piaggios Vespas forbliver i Italien, overtog Storbritannien denne stilling kortvarigt i 60'erne, hvor stigningen i såkaldte Mod kultur gjorde salget eksploderede. Mens salget gik ned i 80'erne og 90'erne, overkom firmaet krisen og så en fornyet interesse for deres klassiske Vespa modeller.

Selskabet har med succes udgivet en Vespa duft kollektion i 2014 bestående af Vespa Aftershave og Eau de Toilette. Vespa for her (2014) er en sommer duft inspireret af den italienske livsstil. Det omfatter noter af citron sorbet, italiensk bergamot, ingefær, orangeblomst, æble, cedertræ, vanilje og moskus. Det blev efterfulgt af den floral frugtagtig Vespa Sensazione for hende (2015), som blev skabt af perfumer Juliette Karagueuzoglou der også komponerede Vespa for Him signatur duft.
Vis Mere