Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

Givenchy Parfume & Dufte til Hende

Givenchy er et verdensberømt modemærke, lanceret af Count Hubert de Givenchy i 1952. Varemærket har et omdømme af elegance og haute couture, der ikke svækkes med tiden.
Givenchy var født til en aristokratisk familie i Beauvais, Frankrig, men flyttede til Paris i 1944, hvor han studerede kunst på École Nationale Supérieure des Beaux-Arts. Allerede da han var 17 havde han nydt at have fået erhvervserfaring hos designeren Jacques Fath, og efter kunstskolen arbejde han for adskillige vigtige modedesignere i Paris. På tidspunktet var de Franske couture-huse førende i modeverdenen, og Givenchy fik endnu mere erfaring, takket være sit arbejde for Lucien Lelong, Robert Piquet og Elsa Schiaparelli.

Givenchy tog en chance i 1952 ved at åbne sin første butik, og grundlagde sit eget modemærke. Det viste sig hurtigt at være en vellykket beslutning, da hans første debut kollektion blev til en øjeblikkelig succes, som fik megen ros for de elegante og feminine designs. Kollektionen fik endda så meget opmærksomhed, at selv berømtheder, som Audrey Hepburn, ikke kunne modstå at bære hans kreationer, som kan ses i filmene Sabrina, Breakfast at Tiffany's og Charade.
Hans første kollektion fremviste særskilte beklædningsgenstande, såsom lange, luftige nederdele og skræddersyede bluser, herunder Bettina blusen, som blev opkaldt efter Bettina Graziana. Hans følgende kollektioner omfattede også elegante aften kjoler, feminin hovedblædning og skræddersyede jakkesæt, som gjorde at Givenchy hurtigt blev synonymt med parisisk chic.
I 1957 udvidede Givenchy sit udbud til at inkludere hans første parfume, som blev kaldt L'Interdit, inspireret af hans mest berømte kunde - Audrey Hepburn. Hans første herreduft, Monsieur de Givenchy, blev først lanceret to år senere, i 1959.
Varemærket er nu en del af LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy SA), et fransk multinational luksus-konglomerat, men er stadig en favorit blandt mange kendte, deres fans og offentligheden.
Nogle af de mest populære Givenchy dufte blandt kvinder inkludere de blomsteragtige chypre noter af Givenchy III (1970); de forførende søde og træagtige noter af Ysatis (1984); de overdådige blomstermotiver af Amarige (1991); de orientale blomster noter af Organza (1996); de saftige blomstermotiver af Hot Couture (2000); de frugtige og blomsteragtige noter af Very Irresistible (2005); de varme, orientalske blomstermotiver af Ange Ou Demon (2006); de fine blomster-chypre noter af Dahlia Noir (2011); de søde, blomsteragtige noter af Bloom (2013) og den guddommelige blomsteragtige sammensætning af Dahlia Divin (2014).

Givenchy - tidløs skønhed & klassisk elegance.
Vis Mere