Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

Yves Saint Laurent Herredufte

Yves Saint Laurent startede hans karriere i en usædvanlig tidlig alder. Christian Dior tog ham under hans vinger da Laurent fik rettet søgelyset mod sig i og med at han havde designet en prisvindende asymmetrisk cocktail kjole. Kjolen, såvel som at være under opsyn af den kendte designer Dior, har forme Laurents karriere og været inspiration til Laurents dristige stil. Laurent arbejdede hårdt under opsyn af Dior, og efter Dior’s død i 1957 overtog laurent den indflydelsesrige rolle som Haute Couture designer for virksomheden.

Da den algeriske uafhængighedskrig brød ud, blev Laurent forpligtet til at slutte sig til hæren, og som et resultat heraf mistede han sin plads hos Dior. Efter en kort tørn på hospitalet var Laurent i stand til at starte sit egen modehus i 1962, og det er her at hans kommerciel virksomhed virkelig begyndte at blomstre, stærkt støttet af hans herretøjs linje som kom til i 1974. Baseret på en ide om smart mode var Yves Saint Laurent ivrig efter at opbygge et mærke, der husede nøglestykker til mænd, der let kunne opdateres med et moderne twist, og det er noget der fortsætter i dag, længe efter Laurents død i 2008 i en alder af 71 år.

Yves Saint Laurent imperium gik fra styrke til styrke, og han fandt snart selv går i gang med projekter uden for modeverdenen, heriblandt aftershave og eau de cologne som blev en af de største succeser. Med flagskib butikker over hele Amerika og i hele verden, er det let at se hvorfor dette kendte mærke stadig er så populært og elsket, de har opbygget en sand og loyal fanskare lige fra starten af. Denne succes er dog ikke opnået uden omkostninger - Laurent er blevet stærkt kritiseret i hele sin karriere, særligt for hans dufte - han var ivrig efter at fremme sensuelle og stærke dufte, der afspejlede personligheder i hans kunder og dette blev ofte anset for at være urimelig, fordømmende og dominerende. Dette sammen med kritik om at han opmuntrede brugen af narkotika med hans aftershave, Opium pour Homme (1995), bekymrende forståeligt nok Laurent, men med hans kreation ”Kouros” fra 1981 formåede han af få kritikerne til at tie stille. Kouros er nemlig en gået hen og blevet en moderne klassikere og er en af de bedst sælgende herredufte i verden til dags dato.

Det skal siges at YSL har nogle af de mest fascinerende dufte til mænd -alle fremme de ytringsfriheden hvilket var noget som Laurent troede fuldt og fast på. L'Homme (2006) og L'Homme Libre (2011) er nogle af de bedst sælgende dufte i sortimentet, de er frisk og ungdommelig på samme tid som de er maskuline. La Nuit de L'Homme (2009) er pakket med kraftfulde ingredienser og blev annonceret af Laurent som en duft fuld af kontraster og spændinger. Rive Gauche pour Homme var en ode til den samling af butikker, der solgte YSL luksus herretøj og skulle snart vise sig at blive en ikonisk succes.
Vis Mere