Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

Karl Lagerfeld Herredufte

Den tyske modedesigner er en ret mystisk karakter og ikke meget er kendt om hans oprindelse og privatliv. Han har faktisk aldrig fortalt hvornår han blev født, og har givet adskellige forskellige årstal. Vi ved dog at han er vokset op i nordtyskland hvor hans far ejede et mælke firma og i 2008 fandt en tysk avis bevis på at Lagerfeld var født i 1933.

Efter at have færdiggjort studiet i illustration og historie i de tidlige 1950'er, begyndte Lagerfelt at arbejde for Balmain under navnet Roland Karl. He blev opdaget og tilbudt en læreplads efter at have deltaget i en design konkurrence, hvor hans vinterfrakke vandt førstepladsen. Han gjorde det så godt at han fik en designer position hos Jean Patoul, det kendte franske couture hus, kendt for deres parfumer, hvor han designede from til de tidlige 60'er. Han har siden arbejdet for utalige mærker, inklusiv Chanel, hvor han har været ledende designer siden 1983, Fendi, Chloé og Macy's.

Lagerfeld er ofte beskrevet som et geni. Udover modedesign er han også en illustrator, arkitekt, filmmager og fotograf. Han har selv taget billederne til mange af hans reklame kampanger. Han er også kendt for hans kæmpe samling af litteratur og kunst, samt hans mange huse der ofte er dekoreret i historisk stil og fyldt med specialt lavet møbler, designet af nogle af verdens med kendte designere. Han har aldrig været gift, men havde et længere forhold til en af paris's aristokrater Jacques de Bascher de Beaumarchais som gik bort i 1989.

Den allerførst Lagerfeld duft blev lanceret i 1978. Det er en træagtig og røget duft, fyldt med noter af pipetobk, sandeltræ, oris rod og amber. Andre Lagerfelt dufte tællter den orientalske krydderet Photo (1990) og den citrusy og blomsteret Jako (1998). Blandt de mere moderne dufte har vi Karl Lagerfelt for Him (2014) en duft med aromatiske overtoner med lavendel olie, æble og og viol, på en træagtig base.
Vis Mere