Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

Drikkenoter I Dufte

De fleste af os er bekendt med de vigtigste dufte familier såsom blomster og træagtige, der beskriver de dominerende toner. Men har du nogensinde hørt om parfumer eller aftershaves, der ligner populære drikkevarer?

Menneskets lugte- og smagssans er meget tæt forbundet, så det er nok ikke så overraskende, at vi generelt kan lide lugte, der minder om ting, vi godt kan lide smagen af. Men vil du gerne lugte som din yndlingsdrink? Måske gør du det allerede, men vidste det ikke, det er derfor, du elsker det så højt...

 

Drink

Drik det ikke, tag det på!!

 

Absint

Ikke alle vil have gode minder om denne spiritus med anissmag, men lad dem ikke afskrække dig. Den traditionelle blanding af urter og krydderier såsom anis, pebermynte og koriander, der bruges til at skabe den, gør den til en ganske lokkende duft. Som følge heraf er absint blevet de aromatiske noter i populære aftershaves som f.eks Invictus Platinum af Paco Rabanne og Eternity Reflections by Clavin Klein.

 

Coca-Cola

Selvom ingredienserne i denne meget elskede drik er en velbevaret hemmelighed, er de søde appelsin-, karamel- og koriandernoter, der skaber Coca-Cola-aromaen, umiskendelige. Når de kombineres med blomster og vanilje i parfumer til kvinder som Amor Amor Love Festival af Cacharel og Estee Lauder Youth Dew, de skaber en lækker varm rav- og vaniljeduft.

 

Kaffe

De aromatiske kaffenoter giver en varm, mørk og brændt duft til en duft, der ofte er ret intens. Derfor er sådanne noter populære med ekstreme versioner af dufte, som f.eks Ralph Lauren Polo Red Extreme. Nogle store mærker inklusive YSL har dog brugt kaffe i parfumer som f.eks Black Opium som er lidt mere subtile, og varmer mellemtonerne pænt.

 

Gin

Gin

Gin er en spiritus, der får sin smag fra enebær. Enebær giver en botanisk og aromatisk note, der gør sig fantastisk som topnote i Woody, Fougere og Chypre duftsammensætninger. Dufte, der har en gin note inkluderer First Instinct af Abercrombie & Fitch og Magic Man af Bruno Banani.

 

Masala Chai

Masala Chai er en duftende, sød te fyldt med krydderier. Masala Chai indeholder te, mælk, sukker, sort peber, kardemomme og ingefær. Disse er alle noter, der kan findes alene i dufte, men når de blandes sammen bliver de til en lækker, varm og hyggelig duft. Omnia af Bvlgari er en varm rav krydret duft, der indeholder disse Masala Chai noter.

 

Mojito

Mojito er en cocktail, der stammer fra Cuba. Ingredienserne i en Mojito er hvid rom, sukkerrørsjuice, limejuice, sodavand og mynte for at producere en lækker forfriskende sommerdrik (klik her for en fantastisk Mojito-opskrift). I parfumeri er det lime og mynte, der kommer mest igennem, og de giver fantastisk friske topnoter. Dufte med Mojito-noter inkluderer Guerlain Homme og Cosmic af Agent Provocateur.

 

Rum

Rum

Rom er en spiritus, der er lavet af fermenteret sukkerrørsjuice. Da rom lagres på egetræsfade, vil den også bringe et træagtigt element til sig. Du kan blive overrasket over at læse, at rom faktisk er en ganske almindelig duftnote.

Den kombinerer virkelig godt med krydderier, hvilket gør rom til en god note for en sød og aromatisk duft. Wanted Girl By Night af Azzaro og 212 VIP af Carolina Herrera er populære eksempler på dufte med romnoter.

 

Whiskey

Whisky er en drik fremstillet af forskellige fermenterede kornsorter, der ofte har et iøjnefaldende højt alkoholindhold, men er fyldt med smag fra tørret frugt, honning og chokolade til urter og krydderier.

Whisky lagres også på træfade ligesom rom, så i parfumeri bliver whiskynoter ofte søde, træagtige og krydrede. Sofistikerede og komplekse dufte som Tom Ford Tobacco Oud og Carolina Herrera Men Prive bruger disse whiskynoter rigtig godt.

Hvis du stadig mangler inspiration til din næste duft og har lyst til noget lidt anderledes, så tjek denne artikel, hvor vi har håndplukket nogle af de bedste og mest unikke dufte fra en fantastisk verden af kønsneutrale dufte.