Optjen Point På Alle Ordrer
Alle Større Kort Accepteres

De Bedste Vintage Aftershaves Fra 70'erne, 80'erne Og 90'erne

Hvor stammer aftershave fra, og hvad var dens formål?

Den første aftershave stammer fra romertiden og blev brugt som bedøvelsesmiddel og antiseptisk og var lavet af medicinske urter og krydderier. Dette blev brugt til at forhindre infektion efter barbering og endnu værre... død..

I forlængelse af dette i 1500-tallet blev en krydret aromatisk Bay Rum-duft brugt af sømænd til at dække over kropslugt. Den første vintage eau de cologne med navnet '4711' blev skabt i 1709 af Wilhelm Muelhens. Det blev promoveret som mirakelvand både til intern og ekstern brug. Denne gammeldags aftershave er stadig tilgængelig i dag men er strengt taget IKKE til intern forbrug.

 

rum

 

Datidens barbering var meget basale og stumpe, hvilket førte til en smertefuld barberingsoplevelse. Det ville have betydet, at snitsår og afskæringer var almindelige efter besøg hos barbererne. Der var lidt kendt om sterilisering, og levevilkårene var uhygiejniske de fleste steder på det tidspunkt.

Aftershave blev brugt til at berolige og berolige huden og indeholdt ofte store mængder alkohol. Dette holdt nogle af de infektionsfremkaldende bakterier under kontrol.

Det blev også hævdet, at noget af alkoholen blev absorberet i huden eller inhaleret. Nogle mænd klagede over at føle sig svimmel efter at have fået en barbering, men de var højst sandsynligt lidt fulde.

 

Er aftershave en luksus eller en nødvendighed?

For mænd, der barberer sig, er det absolut nødvendigt at bruge enten en aftershave eller en eau de cologne bagefter. Det vil desinficere nybarberet hud, og alkoholen vil trække blodkarrene sammen og fremskynde helingsprocessen. Din hud vil føles tonet, forfrisket og let duftende.

Du kan bruge en aftershave sammen med en eau de toilette for en mere fremtrædende og langvarig duft.

Tiderne har ændret sig, og ønsket om personlig pleje står bestemt højt på dagsordenen for de fleste moderne mænd. Hvad kunne være mere sexet end en mand, der kan lide at se og dufte fantastisk?

 

Hvad menes der med Vintage Aftershave?

Nogle klassiske aftershaves er endnu mere populære i dag, end da de først blev markedsført.

Selvom de fleste mandlige dufte blev stærkt promoveret dengang af berømte sports- og tv-personligheder. Såsom Henry Cooper i "Splash it all over"-kampagnen for Brut aftershave. Den samlede efterspørgsel efter aftershave er steget markant i løbet af de sidste fire årtier.

At dufte godt er ikke længere tabu. Masser af ældre mænd er blevet ved med at købe den samme duft i de sidste 30 eller 40 år. En vintage parfume eller aftershave kan betragtes som enhver duft, der er over ti år gammel, eller siden den oprindeligt blev lanceret.

Her er vores topvalg fra 70'erne, 80'erne og 90'erne Dufte til mænd. Hvilken af disse retro aftershaves er din favorit helt igennem?

 

Old Spice

 

Bedste aftershaves fra 1970'erne

 

Blue Stratos

Er en frisk maskulin duft med topnoter af grapefrugt, bergamot og citron. Med mellemnoter af palisander, geranium og patchouli over basisnoter af moskus, fyrretræ, basilikum og træagtige noter.

 

Paco Rabanne Pour Homme

Denne klassiske aftershave har en raffineret og moderne kant. Det er en aromatisk og træagtig duft med små noter af krydderi. Topnoterne af brasiliansk palisander, salvie og rosmarin efterfølges af de blomsteragtige mellemnoter af geranium, lavendel og tonkabønner.

 

Shulton Old Spice for men.

Denne retro aftershave kunne ses som en gammel mands duft i disse dage, da mange mænd har båret den, siden den først blev lanceret tilbage i 1937.

Dens popularitet er dog stigende igen. Dette skyldes primært introduktionen i 2000'erne af mange andre produkter til sortimentet, herunder deodorant, kropsvask og kropsspray.

Topnoterne er muskatnød, stjerneanis, aldehyder, appelsin og citron. De blomstrede og krydrede mellemnoter består af kanel, nellike, pimento, geranium, heliotrop og jasmin. Basisnoterne er benzoin, vanilje, moskus, tonkabønner, cedertræ og ambra.

 

Aramis by Aramis

Denne traditionelle aftershave, med sine skarpe trænoter, er en af vores alle tiders favoritter. Det er meget populært i Amerika, hvor stærkere duftende dufte foretrækkes.

Topnoterne er aldehyder, myrra, Artemisia, kløver, timian, bergamot og gardenia. Mellemnoterne er patchouli, salvie, jasmin, kardemomme og orrisrod. Basisnoterne falder til en maskulin blanding af læder, egemos, moskus, vetiver, sandeltræ, rav og kokosnød.

 

 

CK Obession

80'er aftershaves, der er for gode til at modstå.

 

Drakkar Noir by Guy Laroche

Lanceret i 1982 er denne duft frisk og maskulin. Dette skyldes hovedsageligt topnoterne af basilikum, rosmarin, grøn mynte, verbena, lavendel og citron. Hjertenoterne er angelica, malurt, enebær og koriander. Med duftende og moskusagtige basisnoter af egemos, patchouli, cedertræ, fyrrenål og balsam.

 

Kouros by Yves Saint Laurent.

Dette er en gammeldags aftershave, men en klassiker i sig selv, lanceret tilbage i 1981. Det siges at afspejle maskulinitet og styrke, hvilket bringer helten frem i enhver mand, der bærer den.

Topnoterne i denne vintage aftershave er laurbærblad, muskatblomme og salvie. Midter- eller hjertenoterne er sammensat af kanel, koriander, bergamot, geranium og jasmin. Basisnoterne er vetiver, patchouli, rav og moskus.

 

Cool Water by Davidoff.

Denne originale marineduft til mænd er inspireret af havets friskhed. Udfolder sig med noter af mynte og mellemtoner af lavendel med basisnoter af sensuel rav.

 

Obsession by Calvin Klein

Denne duft er en tidløs klassiker. Det er en intenst provokerende duft med en blanding af balsamico, krydderier og sjældne træsorter. Topnoterne starter med en blanding af bergamot og mandarin, der går videre til et krydret hjerte med lavendel og salvie. Duften fanger virkelig 80'ernes glamour og dekadence.

 

JPG Le Male

Klassisk 90'er aftershaves - fanfavoritter.

 

Eternity for Men by Calvin Klein

I 1990 lancerede CK Eternity som deres seneste aromatiske duft til mænd. Den kombinerer topnoter af lavendel, citron, bergamot og mandarin for en frisk, ren duft. Efterfulgt af mellemnoter af salvie, enebær, basilikum, geranium, koriander, jasminappelsinblomst og lilje. Disse falmer for at afsløre basisnoter af sandeltræ, vetiver, moskus, brasiliansk palisander og rav.

 

Le Male by Jean Paul Gaultier

Vi er nødt til at inkludere den med den sømandsformede flaske og den risikable annoncekampagne på vores liste over must haves. Denne duft er stadig stærk i dag, som den var, da den blev lanceret i 1995. Beskrevet som en 'macho'-duft, er det en frisk og maskulin duft. Først rammer topnoterne af mynte dig og derefter mellemtonerne af lavendel med de varme basisnoter af kanel og spidskommen.

 

Acqua di Gio by Giorgio Armani

Dette er en fængslende duft, som er elsket af både duftelskere og samlere. Forestil dig en varm dag ved stranden, det er den stemning, som denne aftershave forsøger at genskabe.

De første topnoter af bergamot, neroli og mandarin efterfølges hurtigt af ozoniske marine mellemnoter, jasminessens, stenrose og persimmon. De varme og jordagtige basisnoter af cedertræ, patchouli og moskus komplementerer hinanden perfekt.

Issey Pour Homme Issey Miyake for men

Denne duft blev lanceret i 1994 og er træagtig og akvatisk. Topnoter er yuzu, citron, bergamot, citronverbena, mandarin, cypres, calon, koriander, estragon og salvie. Med midterste noter af blå lotus, muskatnød, liljekonval, safran, bourbon geranium og kanel; basisnoter er Tahitiansk vetiver, moskus, cedertræ, sandeltræ, tobak og rav.

Vi håber, du nød vores udvalg af, hvad vi mener er nogle af de bedste vintage aftershaves, der er tilgængelige i dag.

Hvis du har brug for yderligere information om vores mere moderne populære dufte til mænd, så prøv vores Bedst Elskede Mandlige Dufte Artikle her. Eller for mere information om vores Forførende Aftershave - Top 10 Sexede Dufte Til Mænd