Ambra, Civet og Musk; hvad er de og hvordan dufter de?

Parfume noter er enten syntetiske eller naturlige. De dufter ikke særlig godt alene og kan endda give dig hovedpine hvis der er brugt for meget af dem. Typiske eksempler er olien fra jasmin og roser. De er alt for koncentreret alene og skal fortyndes og blandes med andre dufte før de kommer til sin ret og dufter godt.

Lad os kikke lidt på nogle af de naturlige noter.

Ambra, hvad er det?

Ambra (ambergris) er et naturligt produkt. Det er et patologisk sekretion produceret i kaskelothvalen. Nogle mener at det er hval opkast mens andre mener at det er hval bæ… hvad end det er, er det mange penge værd. Det kan findes, hvis du er heldig, på stranden hvor det er skyllet op og ligner en ildelugtende sten. Alt efter kvaliteten af det kan du få op til 180,000 kr for en klump på størelse med en fodbold.

Ambra bruges i kvalitets dufte (pga prisen finder du den ikke i billige parfumer) og duften kan bedst beskrives som marine, en lugt af dyr samt sødlig.

Vi har en del dufte der indeholder ambregris, her er nogle af dem:

Til ham:

Til Hende:

Civet, hvad er det?

Civet er et andet naturligt produkt der bliver brugt i parfume industrien.

Civet kommer fra Desmerdyret, det er en kirtel sekretion der kommer fra både han og hun dyret. Dyrene er vilde og bliver fanget og placeret i små smalle bure, hvor de bliver drillet til de bliver vrede. Dette øger mængden af ​​sekret de udskiller. Sekretet er Civet og bliver samlet med en spatel og placeret i små dyrehorn. Desmerdyret slippes fri og et nyt fanges hvorefter processen gentages indtil man har nok Civet (eller der ikke er flere dyr).

Duften af Civet er særlig ubehagelig og minder noget hen af den sekret som et skunkdyr udskiller når den bliver vred.  Civet blandet i parfume giver derimod en dejlig varm duft når den er blandet med blomsterrige dufte.

 

Her er et par af vores dufte der indeholder Civet:

Til ham: Givenchy Gentleman, Aramis 900 og Tom Ford Noir.

Til Hende: Jean Patou Joy, Givenchy Ysatis, Ungaro Diva og Boucheron Boucheron.

 

Musk, hvad er det?

 

Musk er er et sekret fra en kirtel fundet på han moskus rådyret, et lille dyr fundet i bjergene i det nordlige Indien og Centralasien.

Den sekretion, som kun findes i handyr over to år, findes i en intern pose i maven på hjorten. Når hjorten er fanget bliver den dræbt, og moskus posen bliver fjernet og tørret. Af denne grund er Moskus Rådyret i fare for at blive udryddet så derfor blev det forbudt  (i 1976) at bruge ægte Musk så idag bruges der et syntetisk stof der minder meget om den ægte musk.

Musk har en distinkt duft der er sød og behagelig. musk giver en varm tone til parfumer og er fremragende som baggrundsnote til at binde de andre noter til. Derfor finder du at de fleste parfumer indeholder musk.

Det har været rygter siden oldtiden om at den vidunderlige moskus lugt fungerer som en fremragende elskovsmiddel, og moderne videnskab har givet os en forklaring på dette. De mener at duften af ​​moskus ligner duften af ​​testosteron, som kan fungere som et feromon hos mennesker.

 

Dufte til ham der indeholder Musk:

 

Dette var lidt om nogle de naturlige parfume noter der bliver brugt jævnligt. Jeg vender tilbage i en anden blog med andre noter, så er der nogen du er interesseret i så skriv endelig til mig :0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *